13 Mart 2015 Cuma

Holmesdale Fanatics Ultras-Crystal Palace FC

Holmesdale Fanatics Ultras (HFU), İngiltere'de holigan grupların saha içi faaliyetlerinin büyük oranda bitirilmesinin ardından oluşan genel taraftar profilinden farklı ve belkide tek Ultra grubudur. Londra'nın güneyinde bulunan Crystal Palace Futbol Kulübünün ateşli taraftar grubu olan HFU, İngiliz taraftarı için söylenen 'tiyatro izler gibi maç izleme' klişesine zıt olarak tribünde görsel şovlara ve koreografilere yer verir. Bu koreografilerde zaman zaman ülkede görmeye alışık olmadığımız tarzda mualif ve protest görseller de yer alır.


Maçlarda, dünyadaki örnekleri gibi ayakta ve iç içe dururlar.Sopalı pankartlar ve bayraklar kullanan Fanatics sürekli tezahürat yaparak özellikle iç saha maçlarında çok iyi bir atmosfer yaratıyor.


Aşırı endüstriyelleşmiş futbolun sonucu olarak kulüpler ve federasyonlar tutukulu taraftar profilinden kurtulup yerine izleyici müşteriyi yerleştirmeye çalışıyorlar.Premier Lig dünyada en çok yayın geliri olan lig fakat taraftarlar bilet fiyatlarından şikayetçi,hala sömürüldüklerini düşünüyorlar.


Premier Lig ekonomisinin bu kadar büyüdüğü ve kulüplerin çoğunun sahiplerinin milyarder olduğu bir ortamda ses çıkaran taraftar kitlesi doğal olarak göze çarpıyor.


'You got the money,we got the soul'.


Chelsea'nin milyarder sahibi Roman Abramovich aleyhine açtıkları pankart. 'Roman'ın kirli parası oyunumuzu zehirleyen bir hastalıktır'. Bu pankarttan sonra Crystal Palace takımı FA tarafından cezalandırıldı.


  Zaman zaman kale arkasında büyük koreografilere yer veren Fanatics'ten örnekler.






Ultras Frankfurt- Pippi Langstrumpf


Eintracht Frankfurt taraftarının, Pippi Langstrumpf adlı çocuk dizisinin müziğini tribüne uyarlaması. İzlemeye değer.



Çizgi filmin giriş müziği.


FC Augsburg maçından.0.15' te giren kısım.


Tribün sallanıyor!


Hoffenheim maçından.0.19'da giriyor.