14 Şubat 2015 Cumartesi

Brigate Autonome Livornesi ( BAL99 )


Livorno İtalyanın batısında bulunan ve bilindiği üzere komünist partinin etkisinin büyük olduğu bir şehirdir ve AS Livorno Calcio onun gururlu futbol takımıdır.BAL99,1999 yılında bir çok farklı küçük grubun birleşmesiyle beraber kuruldu ve kuzey kale arkasında tek pankart arkasında,tek yumuruk oldu. Şehrin politik görüşü taraftar profilinide tamamen etkilemiştir ve Livornonun bu kırmızı çocukları ilerleyen yıllarda tüm sol görüşlü Ultraların sembolü haline geldi.


Yıllar boyunca bu politik etkiyle beraber mücadele ettiler ve aşağı yukarı aynı profile sahip AEK Athens-Original 21,Olympique Marseilles Commando Ultras 84 gruplarıyla sağlam ilişkiler kurdular (zaman zaman bu tribünlerde birbirlerinin pankartları göze çarpar). 

Livornonun Ultralarının en büyük düşmanları taban tabana politik zıtlıkta oldukları Lazio, Hellas Verona ve coğrafi olarak rakipleri olan Pisa'dır. 2003,BAL99 için tribün faaliyetlerine son verme yılı olarak tarihe geçer.Baskılar sonucu tüm statlarda grubun faaliyeti yasaklanmış ve bir çok üyesini kaybetmiştir.


Son yıllarda tekrar örgütlenen Livorno taraftarı yoluna Curva Nord olarak devam etmektedir. 2015 yılı Livorno futbol takımının 100. yılıdır. Umarım bir gün orda maç izleme şansını yakalarım, Nice 100 yıllara. ( siz Adanayı gördünüz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder