16 Şubat 2015 Pazartesi

Red Or Dead



Geçtiğimiz haftalarda çok konuşulan 'Red or Dead' pankartı ve Ultras Inferno. Standart Liege ezeli rakibi Anderlecht'i evinde ağırlamaya hazırlanırken alışıldığı üzere bir tribün şovu hazırlıyordu ve tabiki Steven Defour'u unutmadı.Belçika ve dünya basınında 'sansasyon' olarak algılanan bu pankarta birde taraftar gözünden bakmak lazım.

Bilindiği üzere Steven Defour, sırasıyla Porto ve Anderlecht'e katılmadan önce Liege takımının bir nevi kahramanıydı ve dolayısıyla Anderlecht'e katılması Liege taraftarı tarafından bir 'ihanet' olarak görüldü. 

Endüstriyel futbolun gelişmesiyle birlikte profesyonel futbolcu tanımı tam karşılığını buldu.Benim kendi tanımıma göre 'futbolcu rengine bakmaksızın kim daha fazla kontrat verirse orda oynar'.Doğal olarak bu vahşi düzene taraftarın bakış açısı futbolcular gibi olmuyor ve tutkulu taraftar grupları arasında bu şovlardaki gibi dışa vuruluyor.Bu renkler o taraftarlar için Defour'un kazandığı paradan daha önemli ve eğer bu futbolcular her istedikleri takımda oynamak istiyolarsa böyle tepkilere kendilerini alıştırmaları gerekiyor.

Maça dönecek olursak, her zamanki gibi yoğun bir atmosferde başladı Belçika derbisi.İlerleyen dakikalarda hakemin 'el var' düdüğüne sinirlenen Defour topu adeta taraftara doğru vurdu ve ilk sarı kartını gördü.Dakikalar 52'yi gösterdiğinde ise Defour için film koptu.Liegeli futolcunun zaman geçirmek için yerde yattığını düşündü ve bu sefer kasten tabiri caizse taraftarın üzerine topa abandı.Hareketin doğal sonucu olarak 2. sarıdan kırmızı geldi.Defour'un aslında hakeme değil bu pankarta sinirlendiği barizdi.Anderlecht taraftarının kolutkları söküp sahaya atmalarıyla beraber maç Liege'in 2-0 üstünlüğünde sonuçlandı ve tarihe geçti.Ama ilerleyen yıllarda bu derbi sonucundan çok UI'nun 'Jason' pankartıyla hatırlanacak.

Kimi çevrelerde bu şov aşırı ve şiddete şevk edici olarak görüldü hatta bunu dini anlamlara bile bağlayan gazeteler oldu fakat Ultralar açısından bu bir tribün faaliyeti. Seçim sizin.


Daha önce defalarca mükemmel tribün şovları ve koreografiler hazırlayan UI grubu önceki Anderlecht maçında da Scarface Tony Montana'ya dev pankartında yer vermişti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder